Toer Jensen (1671 - 1731)
449 af 512 - Toerd Jensen

bliver født omkring 1671 og nok i Klæstrup i Jerslev sogn, men der vides ikke mere om Toer Jensens fødsel. Thor Jensen har måske en faster ved navn Anne Thordsdaatter, som dør 1710 som 70-årig, dvs. hun er født 1640 og omkring den tid, hvor hans far nok også er født, som måske hed Jens Thordsøn. Desuden er der i begyndelse af 1700-tallet en Malin Torsdatter i Klestrup.

 

Toerd Jensen bliver gift med Maren Jensdatter søndag den 8. august 1700 i Jerslev kirke, hvor han ca. er 29 år gammel. Præsten skriver:
Anno 1700 d: 8 Aug: Toer Jensen og Maren Jensdatter i Klestrup

 

Der er et fæstebrev under Boller Gods, som måske vedrør Toerd Jensen i Klæstrup. Dette lyder:

14. aug. 1700, Toer Jensen, foruden den halvgård, han bebor, også den anden halvgård, som Niels Jensen fradøde.


Toerd Jensen bliver i stamtræet far til Jens Toerdsen, der døbes i Jerslev kirke torsdag den 24. marts 1701. Faddere er Corporal Spürs, Søren Jensen i Jerslev, Anders Knudsen i Klestrup, Maren Johansdatter og Anne Jensdatter ibid, dvs. af Klæstrup. Den 23. april 1701 vender Tord Jensens hustru af Klestrup tilbage til Jerslev kirke.

 

Søndag den 2. oktober 1701 er Toerd Jensens hustru, Maren Jensdatter af Klæstrup, fadder til Knud Jensens datter, Maren Knudsdatter. Knud Jensen er muligvis en bror til hustruen og altså svoger til Thor.

 

Søndag den 9. oktober 1701 er Toerd Jensen af Klæstrup selv fadder. Pigen bliver døbt Inger Andersdatter, og hendes far hedder Anders Bertelsen og er fra Rimmen i Jerslev sogn. Navnet skrives her: Tor Jensøn i Klestrup.

 

Den 13. august 1702 er Toerd Jensens hustru, Maren Jensdatter af Klæstrup, fadder i Jerslev kirke. Denne gang er faren Peder Tomsen [Thomisen og Thomesen] af Klæstrup, og Peders datter bliver døbt Karen Pedersdatter. Dette er interessant, fordi Karen Pedersdatter er en søster til Anders Jørgensens hustru, Birgitte Pedersdatter på Kraghede i Øster Brønderslev sogn, samt til Ingeborg Jensdatters mormor, Johanne Pedersdatter, af Klæstrup i Jerslev sogn.


Søndag den 25. februar 1703 får Toerd Jensen en datter døbt i Jerslev kirke. Den lille pige får navnet Johanne Toerdsdatter. Præsten skriver:

Den 25 febr et barn Johanne Toerd Jensöns i Klestrup Fadder Corporal Spürs, Sören Jensöns i Jerslef, Anders Bertelsön [selv om det ser ud som om Berildsøn] i Klestrup, Maren Johansdatter og Anne Jensdatter ibid.

 

Søndag den 20. januar 1709 står Toerd Jensen fadder til en pige, som døbes Maren Christensdatter. Hendes far er fra Klestrup, og han hedder Christen Kieldsen. Samme dag står hans hustru, Maren Jensdatter, fadder til et andet barn Maren Pedersdatter. Hendes far er også fra Klestrup, og han hedder Peder Christensen.

 

Toer Jensen af Klæstrup er fadder i Jerslev kirke igen den 11. januar 1711. Han er det denne gang for Søren Nielsen af Klæstrup, da denne får døbt sin søn ved navn Niels Sørensen. Andre faddere er Søren Jensen Dahl af Jerslev, Knud Jensen Dahl af Klæstrup, Anne Sørensdatter af Sterup og Maren Nielsdatter af Jerslev.


Den 10. november 1714 er ”Thoer Skreders hustru” af Klæstrup fadder for Thomas Andersen og Johanne Jensdatter, men spørgsmålet er, om Toerd Jensen og Thoer Skrædder er den samme? Thoer Skræders hustru af Klæstrup har også en fødsel i 1713, idet hun vender tilbage til kirken den 21. januar 1714.

Den 3. marts 1717 er Thoer Jensens hustru fadder i Jerslev kirke for Christen Nielsen og Kirsten Andersdatter af Klæstrup. Parret får denne dag døbt deres søn ved navnet Anders Christensen. De andre faddere er Thomis Steffensen, Niels Andersen, Jens Andersen og Maren ?, som alle er af Klæstrup.


Den 24. oktober 1717 er Thoer Jensens hustru af Klæstrup fadder i Jerslev kirke for Niels Jensen og Anne Knudsdatter af Klæstrup. Parret får denne dag døbt en datter med navnet Anne Nielsdatter. Andre faddere er Christen Knudsen, Christen Christensen, Anders Pedersen og Birgithe Pedersdatter, som alle er fra Klæstrup. Birgithe Pedersdatter er jo en datter af Peder Thomissen, og hun bliver gift med Anders Jørgensen i Øster Brønderslev sogn og kommer således i familie med Thor Jensen ud i fremtiden.


Den 26. december 1724 er Johanne Thoersdatter, som er datter af Toerd Jensen af Klæstrup fadder for Peder Tommesen og Karen Jensdatter, der får døbt tvillingerne Anne og Karen Pedersdatter. Blandt fadderne finder man også Christen Christensen, som er gift med Peder Thomisens datter, Johanne Pedersdatter, og som er svoger til Anders Jørgensen på Kraghede i Øster Brønderslev sogn gennem dennes kone, Birgithe Pedersdatter.


Toerd Jensen bliver altså kun far til 2 kendte børn.

 

Toerd Jensen dør i Klæstrup og begraves den 22. marts 1731 på Jerslev kirkegård, og han bliver således ca. 60 år gammel. Desværre for Toerd Jensen går han glip af sin datters bryllup, som finder sted nogle måneder senere.

Relationer: Karna Kristense Emilie Jørgensen <- Kaja Martine Charlotte Birgitte Svendsen <- Maren Martine Sørensen <- Søren Sørensen <- Søren Bertelsen <- Bertel Sørensen Langthjem <- Søfren Jensen <- Jens Toerdsøn <- Toerd Jensøn  
 

 

Toerd Jensøn som indskrevet i Jerslev kirkebog

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.04 | 17:50

Ur nr 118 er i fin stand og befinder sig nu i Brabrand i Aarhus. Den har været i Svennum-familien i mange år.

...
11.04 | 13:46

Simon Simonsen den mellemste er født 1714 og ikke 1713, men eller stemmer afskriften så vidt jeg kan se.

...
20.02 | 19:05

Enormt flot stykke arbejde. Jeg har nogle kommentarer til de forskellige Simon Simonsønner, som jeg gerne vil dele med dig. Skriv venligtst. På forhånd tak.

...
03.02 | 16:59

Hej!
Imponerende side/r. Ved man hvor Gevaldigerhuset /tinghuset var beliggende? Birkeskriver Lund er min mange gange tipoldefar.
mvh Ellen

...
Du kan lide denne side